Vaníliakrém fagylalt
2007.06.27. 17:21
Ugyanezzel a recepttel csoki- és eperfagyit is lehet készíteni a leírtak szerint.
Hozzávalók:
15 dkg cukor, 2 tojás (enyhén felvert), 4,7 dl tej, 2-3 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd, 4,7 dl tejszín.
Elkészítés:
Egy lábasban keverd össze a hozzávalókat a tejszín kivételével. Állandó keverés közben annyira kell felmelegítened, amíg a fém kanalat bevonja. Ha vaníliarudat használtál, vedd ki. Hűtsd ki. Két napig eláll hűtőben, ha nem akarod azonnal elkészíteni. Öntsd bele egy műanyag edénybe, és mélyhűtőben fagyaszd, amíg a széle meg nem fagy, azaz elkezd keményedni. Verd a tejszínt habbá. A kissé megfagyott krémet verd fel villany habverővel, amíg sima és könnyű nem lesz. Amikor kész, óvatosan alulról felfelé keverve (forgatva széles kanállal) keverd a tejszínhabot a tejkrémbe. Tedd vissza a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Tárold a mélyhűtőben alufóliával letakarva.
Variációk a fenti recepthez:
Csokoládé krém fagylalt Hozzávalók: 15 dkg cukor helyett 20 dkg, és 6 dkg olvasztott étcsokoládé. Csokoládé helyett is tehetünk bele 6 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál étolajat.
Földieper krém fagylalt Hozzávalók: 15 dkg cukor helyett 20 dkg, és 25 dkg friss eper összetörve, átpasszírozva. Az epret keverd össze a cukorral és add hozzá a tejkrémhez. Vanília nem kell bele.
|