Teás-csokis csillagok
2007.06.28. 11:00
HOZZÁVALÓK:
8 dkg étcsokoládé
fél dl tejszín
fél evőkanál tea
25 dkg linzertészta
1 tojássárgája
2,5 dkg margarin
2,5 dl csokoládés tej
1 kávéskanál citromlé
1 dkg porcukor
1 evőkanál málnaszörp
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a teát, és 5 percig lefedve állni hagyjuk. A serpenyő felett szitán áttörjük, majd lefedve néhány percig főzzük. A reszelt csokoládét beleszórjuk, fényes masszává keverjük, majd kihűtjük. Lisztezett gyúrótáblán 3 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5 cm átmérőjű, csillag alakú formával kiszúrjuk (kb. 60 csillagot kell kapnunk). Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, tojássárgájával megkenjük, és meleg sütőben megsütjük. A margarint simára keverjük, majd lassan hozzáöntjük a csokoládés tejet. 15 percre hűtőbe tesszük. A csillagok felét ezzel megkenjük, és mindegyikre egy másik csillagot nyomunk. A citromlében feloldjuk a cukrot, majd simára keverjük a málnaszörppel. Minden csillag tetejére 1-1 kávéskanál citromos krémet pöttyintünk. Hideg helyen pihentetjük tálalásig.
|