Amerikai palacsinta
2007.07.09. 12:22
HOZZÁVALÓK (6 személyre):
A tésztához 25 dkg liszt 2-2 evőkanál élesztőpor és vaníliáscukor 2-2 dl víz és tej 2 tojás 1 banán 1 evőkanál olvasztott vaj
A töltelékhez 20-20 dkg áfonya és málna 10 dkg eper 2 evőkanál porcukor vagy méz
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a vajban, majd a tésztába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk, és forró vízzel telt edény fölött melegen tartjuk, míg mindegyik elkészül. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ízlés szerint porcukorral vagy mézzel a tetejüket megszórjuk/meglocsoljuk.
|