Barackos tortácska
2007.07.09. 12:32
HOZZÁVALÓK:
20 dkg tehéntúró 2 dkg cukor 4 evőkanál olaj 6 dl tej 1 tasak vaníliáscukor 14 dkg liszt fél teáskanál sütőpor 30 dkg őszibarack 2 evőkanál ásványvíz só
ELKÉSZÍTÉS
8 dkg túrót, a cukrot, az olajat, a tejet, a vaníliáscukrot és csipetnyi sót összekeverünk, majd a sütőporral elvegyített liszttel összegyúrjuk. 4 kis tortaformát megtöltünk a tésztával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék túrót az ásványvízzel összekeverjük. A barackokat gerezdekre vágjuk, néhány gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk, és a túróhoz keverjük. A tortákat megtöltjük a túróval, és a barackkal feldíszítjük.
|