Bownies
2007.07.09. 12:34
Nekünk kicsit bonyolult, de segítséggel szerintem érdemes kipróbálni.
HOZZÁVALÓK:
22,5 dkg vaj 20 dkg étcsokoládé 20 dkg dióbél 4 nagy tojás 25 dkg cukor 1 kávéskanál vaníliaaroma 12,5 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba szitáljuk. A csokit kis darabokra tördeljük. A diót durvára vágjuk. A csokit és a kis darabokra vágott vajat vízgőz felett megolvasztjuk, sima krémmé keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd lassanként, kevergetve a csokimasszát, a lisztet, és a diót. Teljesen simára dolgozzuk. Kivajazott téglalap alakú formába simítjuk, majd langyos sütőben készre sütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, és grillrácson kihűtjük. Szeletekre vágva, frissen tálaljuk.
|