Citromos sütemény
2007.07.09. 12:37
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt 1 kávéskanál élesztő 4 dkg cukrozott gyümölcs 2 citrom 8 dkg vaj 12,5 dkg cukor 1,5 dl tejszín 4 tojás vaj 8 cukrozott cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a citrom levét és héját. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, a cukrot és a gyümölcsdarabokat is hozzáadjuk. Sima masszává dolgozzuk. Vajjal kikent kis tortaformákba osztjuk a tésztát, és mindegyikre 1-1 szem cseresznyét teszünk. Meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk a formából, grillrácson kihűtjük. Hidegen tálaljuk.
Citromok helyett narancsot, cukrozott gyümölcsök helyett pedig csokoládét is használhatunk. A cseresznyék helyett pedig választhatunk cukrozott narancsot. Amikor elkészült a sütemény, meglocsolhatjuk narancsszörppel vagy rummal.
|