Csokis keksz
2007.07.09. 12:42
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt egy-egy késhegynyi sütőpor és só 25 dkg cukor 20 dkg darált dió 2 tojás 20 dkg margarin 20 dkg csoki
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a cukorral, dióval tojásokkal és a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A 3-4 mm-es kockákra vágott csokit néhány mozdulattal beleforgatjuk, hogy a csoki ne olvadjon meg. Dió nagyságú gömböket formázunk és kikent tepsire helyezünk. Előmelegített sütőben 180-200 C-on kb negyed óráig sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd néhány perc múlva elmozdítjuk, hogy ne ragadjanak le. Hagyjuk kihűlni, aztán fémdobozban tárolva sokáig finom marad:D
|