Cseresznyés linzer
2007.07.09. 12:44
HOZZÁVALÓK:
1 citrom 4 dkg pisztácia 3,5 dkg mogyoró 25 dkg liszt 12,5 dkg margarin 10 dkg porcukor
A tetejére 20 szem cseresznyebefőtt málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a pisztáciát és a mogyorót. A tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. Kis köröket vágunk ki belőle, kivajazott teflontepsiben aranyszínűre sütjük, majd grillrácson kihűtjük. A cseresznyéket kettévágjuk. A linzerek közepébe 1-1 kávéskanál dzsemet teszünk, erre pedig vágott felükkel lefelé 1-1 fél cseresznyét.
Készíthetjük úgy is, hogy citromos mázzal vonjuk be a linzereket. Ehhez 2 evőkanál citromlevet 7,5 dkg porcukorral fényes, sima masszává keverünk, majd rátesszük a dzsemet és a cseresznyéket.
|