Csokigolyó
2007.07.09. 12:47
HOZZÁVALÓK:
22,5 dkg piskóta 10 dkg étcsokoládé 7,5 dkg margarin 2 evőkanál tortadara 2 evőkanál kakaó 2 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkanál rumot is adhatunk a piskótához.
|